Boka rum

Ankomst
Utcheckning
Vuxna
Barn

Hotell

Hotellrummen har kvar en del av sin karaktär och charm från 1930-talet då huset byggdes intill den historiska miljön runt Odinslund. Flera rum har en fantastisk utsikt mot Domkyrkan.

 

Samtliga rum har dusch och är inredda med bekväma 90cm sängar och trämöbler. Rummen har stora fönster och takhöjden är över tre meter i många rum. På plan fyra har rummen snedtak och fönsterkupor som ger en extra mysig känsla.
 

Alla gäster har till gång till fullt utrustade kök på våningsplan två och tre.

Frukostbuffé ingår självklart och vi får ofta beröm av våra gäster för att den är riklig och god. Vi har Fair Trade och Kravmärkt kaffe.

Alla våra gäster har fri tillgång till trådlöst internet, relaxavdelning med bastu och träningsmöjligheter, Kaffe/te, frukt och småkakor i matsalen dygnet runt. I källaren finns även tvättmöjligheter med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp som våra gäster får använda utan kostnad. 

I vår närhet

Hotellet ligger på åsen mellan Slottet och Domkyrkan och vissa rum har fantastisk utsikt mot domkyrkotornen. Domkyrkan med bland annat kungagravar och reliker är väl värd ett besök. Intill kyrkan finns Gustavianum, det ursprungliga universitetet, som idag är ett spännande museum med bl a det Augsburgska skåpet från 30-åriga kriget.

Bara ett par hundra meter från hotellet finns universitetshuset som är värt att se, särskilt den stora aulan och skulpturerna i trapphallen. På väg från universitetet upp mot Slottet passerar man Åsgränd där Pelle Svanslös och hans vänner i Gösta Knutssons böcker huserade.

Nedanför Slottet finns Botaniska trädgården, en av de linneanska trädgårdarna i uppsalatrakten. På väg tillbaka passerar man universitetsbiblioteket Carolina Rediviva där man har stora samlingar av vetenskaplig litteratur. Mest kända verk är förstås Silverbibeln.

Akademihotellet, Övre slottsgatan 5, 753 10 Uppsala, Tel: 018-15 51 90 (Alla dagar 7.30-22.00), E-post: info@akademihotellet.se